Jdi na obsah Jdi na menu
 

Víkend děvčat na Jičínské boudě

18. 7. 2016

Druhý červnový víkend jsme s dívkami strávily na naší oblíbené Jičínské boudě, která je situovaná v Krkonošském národním parku na vrcholu obce Strážné.
Po náročnějším výšlapu terénem nás uvítalo stádo oveček, které se staly maskoty víkendu. Stádo mělo několik desítek ovčích členů a většina byla ještě malá jehňata, která se samozřejmě hned všem rekreantkám zalíbila. Chodily jsme je krmit a dokonce i hladit.
Jičínská byla primárně relaxační záležitostí. Hrály se hry, četly se knížky… V sobotu se uskutečnila lehká túra přes Friesovy boudy k Chalupě na rozcestí, kde byla pauza na oběd a odtud jsme pokračovaly k Vírovce. Výlet se bohužel neobešel bez průšvihů. Na základě toho jsme se musely rozdělit na dvě party. Jedna skupinka pokračovala až k Luční boudě, ze které si přinesly hezké výhledy a zážitky. Všechny dívky včetně paní vychovatelky navštívily toto místo poprvé v životě.
Druhá skupinka „průšvihářů“, pokračovala zpět k Jičínské, která nám byla po tři dny domovem. Naštěstí si dívky nechtěly zkazit zbytek víkendu sobě ani ostatním. Chovaly se vzorně, vytvářely dobrou náladu a vymýšlely různé vtípky. Dokonce se postaraly o perfektní úklid celé chalupy, za který byly velmi pochválené.
Holky si zkusily rozdělávat oheň v ohništi, což pro některé byl bojový úkol. Oheň se ale podařilo rozdělat i bez mužské pomoci a my si mohly opéct buřty.
Jídelníček si děvčata vymyslela sama, takže se také podílela na přípravě jídel.
Nakonec to byla prima „dámská jízda“, plná smíchu, zpěvu, vtipných historek a ovčího bečení. Taková první předzvěst blížících se prázdnin a léta.

 

                                                                 Zapsala Michaela Lorenzová, vychovatelka 

jicinska.jpg

jicinska-5.jpg

jicinska-4.jpg