Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jičínská Bouda

jicinska-foto.jpg

 

 

 

 

 

 


Dětský domov se školou, ZŠ a ŠJ Vrchlabí

       nabízí k celoročnímu využití školám, školským zařízením a organizátorům tématických kurzů pro víkendové pobyty v přírodě, školní výlety, letní sporty a rekreaci, zátěžové pobyty, soustředění, zimní turistiku a lyžařské výcvikové kurzy krátkodobý pronájem Jičínské boudy v Krkonošském národním parku, známém svými jedinečnými a nenahraditelnými přírodními hodnotami.

       Jičínská bouda, klasická krkonošská roubená chalupa, se nachází na Lahrových Boudách v nadmořské výšce 1050 m ve střední části Krkonoš, 3 km nad horským střediskem Strážné ve směru na Dvorskou boudu. V létě je dobře přístupná po asfaltové cestě, v zimních měsících po cestě od hlídaného parkoviště Strážné-lom (1 hodina chůze pěšky nebo na lyžích). Dopravu zavazadel a potravin v zimních měsících je možné zajistit ve spolupráci s majiteli okolních chalup.

          Poloha Jičínské boudy nabízí ideální výchozí místo pro pěší turistiku, běžecké lyžování (výlety na Rozcestí, Výrovku, Dvorskou, Luční, Sněžku, Klínovky, Pláně, Tetřeví Boudy, Husí Boudy, do Pece pod Sněžkou) a cykloturistiku po vyznačených cyklostezkách. Blízké okolí Lahrových Bud je známé i bohatým výskytem borůvek a hub.

         Pro sjezdové lyžování je k dispozici lyžařský vlek ve vzdálenosti 1300 m na Friesových Boudách (délka 720 m, převýšení 127 m).

Stávající kapacita Jičínské boudy po rekonstrukci I. patra je 31 lůžek:

      I. patro: 2 x 5 lůžek, 1 x 4 lůžka, 2 x 3 lůžka, 1 x 2 lůžka,

      podkroví: 1 x 5 lůžek a 1 x 4 lůžka.

         V přízemí se nachází stylová jídelna s krbovými kamny, barevným televizorem; lyžárna (herna stolního tenisu), společenská místnost, kuchyň a sociální zařízení.

U boudy je k příjemnému posezení vybudováno otevřené ohniště.

         Kuchyň: standardně vybavená – studená a teplá voda, kuchyňská linka s nádobím pro uvedenou kapacitu, elektrický sporák, el. varná stolička, mikrovlnná trouba, lednice, pracovní stůl, sklad potravin, mraznička.

Sociální zařízení (po celkové rekonstrukci v roce 2005):

umývárna – 2 sprchy, 6 umývadel

splachovací WC – ženy, muži

    Vytápění: elektrické

Kontaktní adresa: Mgr. Gabriela Pohořalá, tel. 724 994 003

                     Dětský domov se školou, ZŠ a ŠJ

                     Al. Jiráska 617

                     Vrchlabí

                     543 01

Telefon: 499 421 173

E-mail: dds.vrchlabi@tiscali.cz

Telefon Jičínská bouda: 499 434 127