Jdi na obsah Jdi na menu
 

Informace pro rodiče

Vážení rodiče,

naše zařízení poskytuje péči dětem od 6 let do ukončení povinné školní docházky nebo přípravy na povolání. Je určeno pro chlapce i děvčata.

 

Výchova a vzdělávání dětí je celoročně zajišťována týmem odborníků složených z učitelů, vychovatelů, speciálních pedagogů, etopeda, psychologa a sociální pracovnice. Zajištěna je i pravidelná péče dětského lékaře, ošetření stomatologa a pokud je třeba i dalších specialistů, např. dětského psychiatra.

 

Dětem je v zařízení poskytována kompletní péče, dle zákona jsou v plném přímém zaopatření (ubytování, stravování, ošacení, kapesné, kulturní akce, zdravotní péče, školní pomůcky atd.).

Děti mohou nosit vlastní oblečení, ale vzdávají se práva na náhradu v případě ztráty nebo poškození.

 

Děti mají možnost samostatných vycházek, volný čas mohou trávit na hřišti, v tělocvičně, v keramické dílně apod. Pro děti jsou připravovány různé akce mimo naše zařízení – jezdíme do divadla, bazénů, na lyžařský výcvik, školu v přírodě, na různé sportovní a umělecké akce apod. Víkendy často trávíme na Jičínské chalupě na Strážném, která patří našemu zařízení. Během letních prázdnin organizujeme pobytové akce v různých koutech České republiky.

 

Dětem umožňujeme dle jejich vlastního výběru navštěvovat zájmové kroužky v Domě dětí a mládeže a aktivity s využitím koní.

 

Své děti můžete navštívit kdykoliv mimo školní vyučování, návštěvu je třeba alespoň jeden den předem ohlásit z důvodu naplánované činnosti. Návštěvu lze realizovat v návštěvní místnosti nebo na společné vycházce (viz návštěvní řád).

 

Rodiče jsou povinni přispívat na částečnou úhradu nákladů, spojenou s péčí o dítě na základě zákona č. 109/2002 Sb.

 

V případě zájmu o další informace, radu či pomoc, nás neváhejte kontaktovat osobně či telefonicky – tel. 499 421 173

 

Veškeré další informace naleznete v našem vnitřním řádu, který je veřejně přístupný na našich webových stránkách či přímo v zařízení.

 

Web: www.ddsvrchlabi.estranky.cz

 

Tel. chlapci: 778 546 089

Tel. děvčata: 778 546 088

(telefonické hovory jsou dětem umožněny denně od 19 – 20 hodin)

 

Termíny dovolenek pro škol rok 2023/2024

Dovolenka ke stažení