Jdi na obsah Jdi na menu
 

Prázdninový pobyt ve Starém Hraběcí 18. - 24. 7. 2020

O prázdninách jsme zamířili do oblasti Českého Švýcarska a Labských pískovců a nocleh nám poskytli DDŠ Jiříkov. Počasí k nám bylo vřelé a my mohli opakovaně navštívit krásnou plovárnu v nedalekých Mikulášovicích. Plovárnu jsme měli takřka jenom pro sebe, ačkoliv byly opravdu krásné letní dny, mnoho turistů zde nebylo. Kluci se učili chodit na slackline přes vodu a pilovali techniku skoků do vody a holky? Ty se občas přidaly, ale spíše chytaly bronz. V Mikulášovice jsou známé bývalou fabrikou na nože Mikov a muzeem nožů, které jsme také navštívili.
Nenechali jsme si ujít ani krásy Českého Švýcarska a vydali se na plavbu lodí známými soutěskami. Během plavby jsme ocenili humor a vtípky našeho lodního kapitána, který velmi originálně o soutěskách hovořil, ale zároveň nezapomínal zmiňovat i fakta o tomto krásném přírodním úkaze. Pobyt a procházky mezi skalami jsme v parných dnech všichni ocenili, takže jsme se do Hřenska a jeho blízkého okolí vydali hned dvakrát.
Jediný deštivý den jsme využili k exkurzy v malebné Krásné Lípě, kam již tradičně s dětmi jezdíme do čokoládovny. Opět si každý mohl vyzkoušet vyrobit si svou vlastní čokoládu a ještě se o tomto oblíbeném pokrmu dozvědět něco zajímavého.
Snažili jsme se, udělat si hezký týden hezký, nejen výlety, ale i dobrým jídlem. S dětmi jsme si vařili, ale využili jsme i občerstvení na výletech a teplé letní večery jsme i grilovali.

Za dospělé jsme se shodli, že proběhla takřka taková příjemná rodinná dovolená, kterou jsme si všichni, včetně dětí užili J

 

a.jpgb.jpgc.jpg

e.jpge.jpg