Jdi na obsah Jdi na menu
 

Letní pobyt - Bystřice

9. 8. 2023

LETNÍ AKTIVITA BYSTŘICE POD HOSTÝNEM OD 10. – 15.7.2023

Začátkem července naše DDS navštívilo dětský domov v Bystřici pod Hostýnem na Zlínsku. Po příjezdu, který proběhl naštěstí hladce, bez zpoždění, jsme se ubytovali v místním dětském domově. Následující den jsme s dětmi vyrazili do ZOO Zlín – Lešná, která byla moc hezká.

Další den jsme navštívili Zbrašovské aragonitové jeskyně a to v lázeňské oblasti Teplice nad Bečvou. Zde jsme zhlédli vápencové stalagmity a stalaktity, taktéž některé zajímavé tvary těchto útvarů. Na to, že jsme se pohybovali v jeskynním prostoru, bylo zde vcelku teplo. Následně jsme se šli podívat pěšky do nedaleké propasti s názvem Hranická propast. Ve spodní části má jezero, přičemž jeho minimální změřená hloubka je nemalých cca 400 m.

Ve čtvrtek jsme navštívili město Kroměříž. Zde jsme si prošli část města, okolí náměstí a podívali se do Květné zahrady a posléze také do venkovních prostor místního zámku, kde se nachází taktéž pěkná zahrada.

V pátek jsme navštívili hrad Helfštýn, kde jsme zhlédli vnitřní expozici kovářských výrobků, která hezky zapadla do interiéru hradu. Zajímavé bylo také vidět střechu hradu, která je pojata moderně a je částečně prosklená. Jednu z věží bylo možné navštívit, což část naší výpravy učinila a tak jsme po vyjití schodů měli možnost pozorovat z výšky okolní přírodu, mimo jiné jsme viděli na nedaleké město Lipník nad Bečvou. Taktéž jsme uvnitř hradu v mincovně viděli vzory mincí a razící nástroje určené k výrobě mincí.

Volný čas jsme se snažili trávit aktivně i díky tomu, že v areálu dětského domova jsme měli k dispozici krytý bazén. Vzhledem k tomu, že počasí nám nadmíru přálo po celou dobu pobytu, využili jsme ho každý den, což děti kvitovaly.

Vychovatelé: Poskočil, Kultová

stahnout--1-.jpgstahnout--4-.jpgstahnout--9-.jpgstahnout--2-.jpgstahnout--5-.jpgstahnout--3-.jpgstahnout--7-.jpgstahnout--6-.jpgstahnout.jpg