Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výlet do ZOO Dvůr Králové nad Labem

31. 8. 2016

V úterý 9.8. ráno jsme využili toho, že bylo docela příjemné počasí a vyrazili jsme s dětmi do ZOO ve Dvoře Králové. Výlet to byl vskutku rodinný, vzhledem k tomu, že jsme byli celkem tři :-)
Míra se těšil na rysa a na šelmy jako takové a Jitce se líbily opice. Využila dotykové obrazovky v pavilonu opic a pouštěla si různá videa a obrázky jak ze ZOO, tak z volné přírody. Mile mne překvapilo a těšilo, když si Mírek četl popisky ke zvířatům a dokonce si pamatoval i nějaké zajímavosti o nich. Pobavilo nás, že například lemur používá dolní zuby jako hřeben.
Ocitly jsme na chvíli opravdu v Africe a v autentické africké vesnici, kterou ZOO postupně staví. Dostali jsme domácí ovocnou limonádu přímo od Afričanky a mohli se podívat, jaké šperky se v Africe nosí. To zaujalo samozřejmě naší parádnici Jitku. Největší zážitek se ale konal ve volné přístupné ohrádce s kozami. Míra s Jíťou s mohli pohladit a pomazlit se s pár dny starými kůzlaty.
Kolem poledne začalo poprchávat, ale řekli jsme si, že slabý letní déšť nám nevadí. Bohužel z mírného krápání se stal regulérní liják, který nás ze ZOO vyhnal. Ale stačili jsme si prohlédnout všechna zvířata, která jsme chtěli. A prošli jsme téměř celý areál.

I přes pozdější nepřízeň počasí jsme si všichni výlet užili.

 

                                                  Zapsala M. Lorenzová, vychovatelka

img_20160809_113307.jpg

img_20160809_121251.jpg 

img_20160809_105034.jpg