Jdi na obsah Jdi na menu
 

Trutnov – "Město draka"

12. 5. 2016

Na základě souhlasu ředitelů Dětského domova se školou, základní škola a školní jídelny ve Vrchlabí a Mateřské školy, Základní školy a Praktické školy v Trutnově jsem zahájili spolupráci. Děti z obou zařízení se budou setkávat při kulturních i sportovních akcích.

První příležitostí k vzájemnému setkání jsme měli v sobotu 7. května. Společně jsme se vydali do Trutnova. Přilákala nás sem akce Trutnov – město draka. Na Krakonošově náměstí jsme sledovali program nazvaný „A je to V Pytli“. Bylo to pásmo skečů, divadelních kusů a kousků, muziky, vystoupení fakíra a hlavně humor a dobrá nálada v podání divadla V Pytli a jejich principála Petra Stolaře. Osobně jsme si vyzkoušeli střelbu z luku a prohlédli si stánky s ukázkou řemesel.

Po poledni jsme se vydali do krytého bazénu. Před krytým bazénem na nás čekali noví kamarádi. V krytém bazénu jsme pak tři hodiny společně plavali, dováděli a velmi dobře bavili.

Děti z Trutnova se sice vydaly s rodiči domů, ale my jsme pokračovali dál v naplánovaném programu. Po osvěžení v bazénu jsme se vrátili na Krakonošovo náměstí, kde jsme sledovali vystoupení skupiny historického šermu. Ještě jednou jsme se prošli mezi stánky a prohlédli si některé atrakce podél řeky Úpy. Na závěr ještě společné foto a po vydatné svačině jsme se vydali domů plni nových zážitků a dobré nálady.

Těšíme se na další společnou akci s novými kamarády z Trutnova.

 

 

                                                                 Zapsala Magdalena De Geus, vychovatelka

img-20160508-wa0013.jpg

img-20160508-wa0024.jpg

img-20160508-wa0026.jpg