Jdi na obsah Jdi na menu
 

Letní olympiáda chlapců - Děčín 26. - 30. 5. 2019

Na konci května se konala letní olympiáda chlapců, která probíhala na sportovištích v Děčíně.
Stanoviště jsme měli v kempu U Ferdinanda v Srbské Kamenici.
Olympiáda se skládala z několika rozmanitých disciplín – královna atletika, fotbal, nohejbal, stolní tenis, volejbal, běh… Nejvíce se kluci těšili na fotbal, který docela intenzivně trénovali, ale když přišlo na věc, ukázalo se, že fotbal byl naprostý propadák a kluci dostali od soupeřů opravdu, jak se říká, „na zadek“. Po tomto zážitku bylo asi týden slovo „fotbal“ v zařízení zakázané. Kluci si ale dokázali udělat legraci sami ze sebe a vzali své výsledky naprosto s nadhledem.
Měli jsme ale i úspěchy a to především v atletice. Náš jediný dorostenec Gory doslova vyskákal tři placky. Skočil do výšky pro bronz, zaběhl 100m také bronzově a do dálky skočil dokonce na druhé místo. Ani výsledky ostatních nebyly vůbec špatné.
Na olympiádu jsme nejeli s cílem, přivést medaile, ale hlavně si užít sportovní akci a volný čas využít k výletům a zábavě. Navštívili jsme rozhlednu Děčínský sněžník, Drážďanskou vyhlídku a v upršený den jsme s chlapci dováděli v aquaparku v Děčíně a zavítali jsme i do malé ZOO.
Celá akce proběhla ve veselém duchu a bez žádných problémů, užili jsme si to všichni.

22.6. 2019 zapsala Michaela Lorenzová, vychovatelka

 

oly1.jpgoly2.jpgoly3.jpg