Jdi na obsah Jdi na menu
 

Beseda: "No neblázni"

9. 2. 2018

Projekt „No neblázni“.

Já, coby žákyně 9. třídy, mám za to, že tento projekt byl velmi poučný jak pro nižší ročníky, tak pro vyšší ročníky. Rčení „nesuď knihu podle obalu“ známe více než dobře, avšak při této přednášce jsme ho poznali a pochopili lépe. Ráda bych tedy poděkovala za všechny děti, které se této přednášky účastnily. Pomohli jste nám nahlížet na lidi s duševní nemocí jinak, než jak jsme to dělali. Za vysvětlení a pochopení, že i slabí mají právo žít kvalitní život, za to vám patří naše obrovské poděkování. Až mi někdo řekne, „koukni na toho blázna“, odpovím: „No, neblázni!“.

Za DDŠ Vrchlabí Tereza Svobodová.

 

Vojta: Mě nejvíce zaujalo vyprávění o schizofrenii, kdy například podvědomé hlasy vás nutí odejít z obchodu bez placení, to bylo moc zajímavé.

David: Mně se nejvíce líbila promítaná prezentace a vyprávění jednoho z lektorů, jak se žije se schizofrenií, že on sám pracuje jako dozorce, má manželku a plánují i děti.

 

Tereza: Mně se líbilo vyprávění o možném způsobu života lidí s duševní nemocí. Můžete se užírat v alkoholu, ale nemusíte. Můžete žít pod mostem, ale můžete žít život jako každý jiný zdravý člověk. My je odsuzovat můžeme, ale nemusíme……