Jdi na obsah Jdi na menu
 

45. ZIMNÍ OLYMPIÁDA

16. 4. 2018

45. ZIMNÍ OLYMPIÁDA

Naše zařízení pořádalo 19. 3. 2018 čtyřdenní Zimní olympiádu výchovných ústavů a dětských domovů se školou. Soutěžilo se v těchto disciplínách: Běh klasickou technikou, běh volnou technikou, biatlonová štafeta, hladká štafeta.

A co napsaly děti, které se olympiády účastnily?

Tereza

Moc se mi tam líbilo! Chtěla bych tam zůstat! Nejdříve jsem se bála, že to nezvládnu, ale nakonec jsem získala v různých disciplínách 1., 2. i 3. místo. Potkala jsem mnoho svých kamarádů z jiných zařízení, nikdo se nehádal. Chci hlavně poděkovat panu učiteli, že mě naučil střílet.

Kristýna

Já byla v pracovní četě, pomáhala jsem při závodech, nalévala čaj a rozdávala sušenky. Při biatlonu jsem byla na střelnici a dávala jsem diaboly. Po závodech jsme uklízeli a vše se odváželo na hotel Žalý, kde jsme byli ubytovaní.

Filip

Mně se moc líbily naše pokoje a ubytování. Na pokoji byla postel „letiště“, televize, vlastní koupelna. Líbily se mi švédské stoly, potkal jsem bývalé kamarády a mimo práce jsme si užili i dost legrace.

Lukáš

19. 3. od 14 hod. jsme čekali na příjezd závodníků z celé republiky. Po ubytování a večeři bylo slavnostní zahájení olympijských her. Bývalá naše paní učitelka zazpívala hymnu a byl zapálen olympijský oheň. Vyhráli jsme spoustu krásných hodnotných cen a těšilo nás, že naše zařízení vyhrálo i v celkovém hodnocení ústavů.

 

img_2381.jpg

 

 

 

 

 

 

img_2442.jpg

 

 

 

 

 

img_2457.jpg

 

 

 

 

 

 

img_2467.jpg

 

 

 

 

 

 

img_2472.jpg

 

 

 

 

 

 

img_2486.jpg

img_2515.jpg